Banner

Wat is een gevoelige huid?

Wat is de barrière laag en welk nut heeft deze bij onze bescherming?

Een gevoelige huid is een huid waarbij de hydrolipidenfilm, de natuurlijke barrière laag, niet optimaal meer werkt.

Wat is die barrière laag en wat doet die juist?
Wel, de huid is ons grootste orgaan en biedt bescherming aan alles wat er in ons lichaam zit. Ze bevat kleine gaatjes, de poriën, om ervoor te zorgen dat talg en zweet ons lichaam kan verlaten. Dit is nodig voor verschillende doeleinden zoals onder meer het regelen van onze lichaamstemperatuur. Uiteraard moet er ook iets zijn om te beletten dat er vuil en bacteriën via die gaatjes in het lichaam kunnen binnendringen. Hiervoor heeft de huid een barrière laag voorzien, een laagje dat onze huid zelf beschermd. Deze laag zorgt er dus voor dat afvalstoffen, vuil en bacteriën wel op de huid terecht kunnen komen maar niet in de huid kunnen binnendringen.

De barrière laag is helaas ook niet onverwoestbaar. Ze kan door verschillende oorzaken beschadigd worden. Wanneer deze beschadigd is dan kunnen al deze afvalstoffen, vuil, ... wel in de huid indringen. De huid gaat hierop reageren en wordt rood, kan pijnlijk aanvoelen en reageert gevoelig op invloeden van buitenaf zoals bepaalde aanrakingen of bepaalde producten.

Wanneer deze laag beschadigd is moeten we ervoor zorgen dat we de huid helpen om ze opnieuw te herstellen. Dit kunnen we doen door de huid de juiste verzorging te bieden. Aan de hand van juiste verzorgingsproducten wordt de huid weer gevoed en kan zij zichzelf makkelijker en beter herstellen.

Opgelet! Een gevoelige huid kan ook veroorzaakt worden door een allergie! Laat jezelf dus ook eens testen op allergische reacties wanneer de huid zichzelf niet kan herstellen bij gebruik van de juiste producten.

Heb je last van een gevoelige huid en weet je niet welke verzorging voor jou het beste zal helpen, zoals de So Delicate of de B-Calm verzorgingen? Vraag dan zeker raad aan jouw specialist.

Be your own kind of beautiful

Puur-C
Meerlaarstraat 109 bus 3
2430 Vorst-Laakdal
Telefoon: +32 472 27 92 18

Maak een afspraak
Parkeren op de stoep voor het gebouw is niet toegestaan, maar er zijn ruim voldoende plaatsen in de nabije omgeving van het salon.
Privacy|Schoonheidssalon Puur-C