Banner

5 tips tegen ingegroeide haren

Iedereen heeft er wel al eens last van, maar wat doe je eraan?

Hier volgen 5 tips die écht werken:

1. Onthaar op een zachte manier, met andere woorden, stop met scheren.

Tijdens het scheren beschadig je je huid. Hierdoor krijg je sneller irritaties waardoor je ook sneller ingegroeide haren krijgt.

Suikerontharing is de meest zachte manier van ontharen. In tegenstelling tot klassieke hars gaat suikerontharing alleen aan de dode huidcellen kleven en niet aan de gezonde huid. Hierdoor is het dus ook niet mogelijk dat je een stukje van de huid meetrekt.

Bovendien wordt de suikerhars ook enkel tot op lichaamstemperatuur opgewarmd. Hierdoor is er géén mogelijkheid tot het verbranden van de huid.

2. Scrub je huid 2x per week.

Door je huid 2x per week te scrubben ga je ervoor zorgen dat de dode huidcellen regelmatig worden weggenomen. Hierdoor is de barrière voor het nieuwe haartje niet zo groot en zal het dus makkelijker door de huid prikken. Wanneer het haartje niet door de huid geraakt, dan zal het onderhuids verder groeien en krijg je een ontstekingsreactie: het ingegroeide haartje.

Let op! 24u voor je suikerafspraak mag je niet meer scrubben! De suiker kleeft aan de dode huidcellen en niet aan de gezonde huid, dus als jij alle dode huidcellen wegneemt zal jouw suikerbeurt helaas niet volledig effectief zijn.

3. Hydrateer je huid dagelijks.

Een droge huid heeft sneller last van ingegroeide haren. Door het tekort aan vocht plakken de huidcellen dichter op elkaar en is het voor het haartje dus ook moeilijker om door het huidoppervlak te prikken.

4. Suiker om de 4 weken.

Om het mooiste resultaat te verkrijgen via suikerontharing is het belangrijk dat je het écht om de 4 weken laat doen. Door consequent te suikeren komen alle haartjes namelijk in dezelfde groeifase terecht en ben je effectief haarvrij tussen je 2 suikerbeurten. Wanneer je tussendoor toch scheert ga je de huid opnieuw irriteren en ben je het mooie resultaat van het suikeren kwijt waardoor je dus van nul begint.

5. Prul niet aan de ontsteking.

Wanneer je met je vingers gaat pitsen of prullen aan de ontsteking dan ga je het probleem juist erger maken. Probeer het ingegroeide haartje te verwijderen met een proper pincet. Wanneer je er toch met je handen aankomt, zorg er dan voor dat je handen goed gewassen zijn zodat je zeker geen extra vuil in de ontsteking duwt.

Veel succes!

Ik help jou naar een stralende en gezonde huid

MedexInClinic CosmeticsGermaine de CapucciniRoyx ProAbstract
Puur-C
Doelstraat 30
3540 Herk-de-Stad
BTW: BE0712.551.211
Telefoon: +32 472 27 92 18
E-mail: info@puur-c.be
Maak een afspraak
Er is voldoende parkeergelegenheid aan het salon.
Privacy|Schoonheidssalon Puur-C