Banner

Suikerontharing

Wat is het en hoe werkt het?

Suikerontharing is de meest zachte manier om haartjes effectief te verwijderen zonder de huid te beschadigen.
Zoals de naam het al zegt bestaat de pasta uit suiker met water en eventueel citroen. Doordat het natuurlijke ingrediënten zijn is de pasta zeer zacht voor de huid en is er een bijna geen kans op irritatie.

Hoe werkt het?

De suikerpasta wordt opgewarmd op lichaamstemperatuur (tussen de 35°C en de 37°C) hierdoor kan de huid zeker niet verbrand worden. De te ontharen zone wordt vlak voor de ontharing ontsmet, hierdoor gaan we alle ‘vuilresten’ en het te veel aan talg van de huid verwijderen zodat de pasta goed kleeft aan de haartjes. Vervolgens wordt de huid gepoederd met kalkpoeder voor een goed eindresultaat.

We werken met een handschoen voor goede hygiëne en om ervoor te zorgen dat de suiker de temperatuur van de klant aanneemt en niet deze van onze hand. We nemen een bolletje suiker en brengen dit aan op de te ontharen zone. In tegenstelling tot klassieke hars gaan we de suiker tegen de haargroeirichting in aan brengen. Hierdoor worden de haartjes goed in de suiker geduwd en kan de suiker zich goed hechten aan de haartjes. We strijken 3 keer in de juiste richting alvorens we de suiker met de haargroeirichting mee van de huid te verwijderen.

Op deze manier zorgen we ervoor dat de haartjes minder snel afbreken waardoor u een beter resultaat heeft. Het grote voordeel van suikerontharing is dat de haartjes minder snel terugkomen en dat ze bovendien ook veel zachter en dunner worden. Je huid wordt niet geïrriteerd en eventuele roodheid trekt heel snel weg.

Wat is er belangrijk voor de behandeling?

  • suiker kleeft aan de dode huidcellen, u mag dus min 24u op voorhand niet scrubben
  • Op de dag van de behandeling mag u de te ontharen zone niet insmeren met een crème of melk, dit zorgt ervoor dat de suiker geen grip heeft
  • Na de behandeling mag u de eerste 12u geen gebruik maken van zeep, crème of melk op de behandelde zone
  • Tussen 2 suikerbeurten is het belangrijk om de huid 2x per week te scrubben en dagelijks te hydrateren. (producten hiervoor zijn bij mij in het instituut verkrijgbaar)
  • Je mag min 10, max 14 dagen voor de behandeling niet scheren (de haartjes dienen de lengte van een rijstkorrel te hebben)

Wat moet je weten als je start met suikerontharing?

Deze behandeling is het meest effectief als je deze om de 4 weken laat doen ZONDER tussendoor te scheren. Haren hebben verschillende groeifases, wanneer je scheert of een andere ontharingsmethode gebruikt zitten de haartjes niet allemaal gelijktijdig in dezelfde fase. Hierdoor kan het zijn dat er na de eerste suikerbeurt na 1 of 2 weken al een deel van de haartjes terugkomen. Door de behandeling elke 4 weken vol te houden zonder tussendoor te scheren gaan de haartjes allemaal in dezelfde groeifase terechtkomen en ga je op termijn min 4 weken haarvrij zijn.

Wanneer start ik het best met suikerontharing?

Summerbody’s are made in winter! Je kan best in het najaar of in de winter starten met suikerontharing. Op deze manier gaan je haartjes tegen de zomer allemaal in dezelfde groeifase zitten en heb je het mooiste resultaat. Je kan ook in de zomer starten maar je moet rekening houden dat je tussendoor niet mag scheren.

Ik help jou naar een stralende en gezonde huid

MedexInClinic CosmeticsGermaine de CapucciniRoyx ProAbstract
Puur-C
Doelstraat 30
3540 Herk-de-Stad
BTW: BE0712.551.211
Telefoon: +32 472 27 92 18
E-mail: info@puur-c.be
Maak een afspraak
Er is voldoende parkeergelegenheid aan het salon.
Privacy|Schoonheidssalon Puur-C